• 60 gemotiveerde collega's
  • Klimaat- en duurzame techniek
  • Cultuur gericht op samenwerking
bekijk vacatures solliciteer direct

Ik doe vooral de grote projecten. Dat maakt mijn werk zo afwisselend.

"Ik heb ooit een maandje meegelopen en ben nooit meer weggegaan"

luc-klimavisie

Negen jaar geleden begint Luc op aanraden van zijn broer Nick als hulpmonteur bij Klimavisie. Iets heel anders dan Luc ooit voor ogen had. Geïnspireerd door zijn vader die eigenaar was van een keukenzaak, behaalde Luc zijn diploma tot verkoper en ging aan de slag bij een bouwmarkt. Deze baan was echter niet zo afwisselend als hij had gehoopt. “Ik mocht een maandje meelopen bij Klimavisie en dat groeide uit tot een lang dienstverband.” De uitdaging die hij vindt als monteur in de klimaattechniek blijkt hem veel beter te passen. “Iedere dag ben ik met iets anders bezig. Dat heb ik toch echt wel nodig!”

Luc werkt als hoofdmonteur Klimaattechniek bij Klimavisie en doet vooral de grotere projecten. De ene keer is dit een nieuwbouwproject waar hij samen met zijn directe collega aan de slag is op de bouw tussen 200 andere vakmannen. De andere keer zitten ze met z’n tweeën op een renovatieklus bij een hotel. “Het leuke aan renovatiewerk is dat je moet werken met wat er is. Dat maakt het een extra uitdaging. Bij nieuwbouwprojecten zit de uitdaging juist in het van A tot Z zelf te bedenken en uitvoeren.”

De eerste jaren werkt Luc als hulpmonteur bij zijn broer op de bus. Van hem leert hij de basis van wat hij nu zelf als hoofdmonteur mag doorgeven aan anderen. “Het is mooi om te zien hoe iemand zich ontwikkelt en groeit in het vak. Dat ik een collega hierin mag begeleiden maakt me trots. Hoe beter ik mijn kennis kan overdragen, hoe makkelijker ik het mezelf maak in de samenwerking. Dan weet ik wat iemand kan en kan ik op hem vertrouwen.”

Van hulpmonteur naar hoofdmonteur

Een groot deel van de jaren dat Luc bij Klimavisie werkt is hij hulp servicemonteur. “Dit zijn vaak korte klussen bij particulieren thuis. Hierdoor heb ik ontzettend veel gezien en geleerd. Ook het contact met de klanten is een leuk aspect in dit werk.” Wanneer hij als hulp servicemonteur de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd, is hij toe aan een volgende stap: hij behaalt zijn STEK-diploma. Met dit diploma op zak mag Luc zich hoofdmonteur noemen en krijgt hij zijn eigen bus. “Als je een beetje ambitie hebt, is er veel mogelijk bij Klimavisie. Ik ben nu hoofdmonteur en mijn broer heeft uiteindelijk het monteurswerk ingeruild voor de functie van projectleider.”

Momenteel heeft Luc een mooie klus in Almelo. Hier werkt hij samen met zijn collega aan een nieuwbouwproject. Meerdere, gelijkwaardige systemen (per systeem bestaande uit twaalf airco binnendelen units), worden aangesloten op één buitenunit. Hoe ze dit precies doen is aan hen: ze denken zelf uit hoe ze het leidingwerk en de kabels willen leggen. “Wanneer het plan er ligt, starten we met het binnenwerk en gaan daarna het dak op om alles aan te sluiten. Een uitdagende klus waar we wel een paar maanden zoet mee zijn!”

Luc en zijn collega starten de dag om 7.00 uur in de bouwkeet met een bakje koffie. Samen bespreken ze wat de doelen zijn voor die dag en gaan dan aan de slag. “Het samenwerken is prettig. We zijn goed op elkaar ingespeeld en er is ruimte voor een lolletje. Dat is voor mij heel belangrijk.” De samenwerking tussen deze monteurs is typerend voor heel Klimavisie: werkplezier en collegialiteit zijn net zo belangrijk als een tevreden klant.

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Om een project tot een succes te maken, is het als hoofdmonteur belangrijk om stevig in je schoenen te staan en kritisch te zijn op je eigen werk. Luc krijgt de ruimte om het op zijn eigen manier te doen en draagt daar ook de verantwoordelijkheid voor. “Om dan aan het eind van de dag te zien dat alles precies is zoals we het bedacht hebben, maakt ieder project gaaf. Iedere keer ben ik weer trots op het resultaat!”

Typerend voor werken bij Klimavisie, is voor Luc de vrijheid die iedereen krijgt. “We mogen het werk echt op onze eigen manier doen. Het is goed om dat vertrouwen te voelen. We worden gefaciliteerd in alles dat we nodig hebben; van werkkleding tot het juiste gereedschap. Fijn is ook dat er wordt meegedacht en ik nooit het gevoel heb dat ik er alleen voor sta. Onderling zorgen we echt voor elkaar.”

Iets moois neerzetten voor onze klanten

Na zijn broer is Luc de persoon die het langste werkt bij Klimavisie. “Ik voel dat mijn bijdrage aan de organisatie gewaardeerd wordt. Ik word op waarde geschat en krijgt de ruimte om de dingen op mijn manier te doen. Ik ben geen nummer. Dat is gewoon prettig werken.” De kleinschaligheid bij Klimavisie maakt dat de medewerkers onderdeel zijn van een hechte club met een sterk ‘ons kent ons’ gevoel. “De bedrijfsuitjes en de gezamenlijke BBQ’s zijn daarom ook echt altijd een feest. We kennen elkaar allemaal en delen dezelfde passie: iets moois neerzetten voor onze klanten!”

20210528_0023[1]
20210528_0158[2]
Zie jij jezelf hier al tussen staan?

Klaar de klus samen met ons!

Home
20210528_0186[1]
20210528_0241[1]

Bekijk openstaande vacatures

Montage monteur klimaattechniek
€ 2.600 - € 3.300
38 uur
Eibergen
bekijk vacature
Servicemonteur klimaattechniek
€ 2.800 - € 4.250
38 uur
Eibergen
bekijk vacature
DSC_3079 copy

Enthousiast?
Wees er snel bij!

Laat jouw gegevens achter en we bellen zo snel mogelijk terug om vrijblijvend kennis te maken! Hoe drink jij je koffie?