• 60 gemotiveerde collega's
  • Klimaat- en duurzame techniek
  • Cultuur gericht op samenwerking
bekijk vacatures solliciteer direct

Ik krijg vertrouwen en kan de dingen op mijn eigen manier doen.

"Die vrijheid is heel belangrijk voor mij."

matthijs-klimavisie

Ik krijg vertrouwen

Wanneer Matthijs vier jaar geleden na een tip van een oud-collega een open sollicitatie doet bij Klimavisie, is de klik er direct. Tijdens een gelijkwaardig gesprek met een van de directeuren vertelt hij alles over zijn achtergrond en kan alle vragen die hij heeft kwijt. Het is een open en informeel gesprek wat eigenlijk direct tekenend is voor de cultuur binnen Klimavisie.

Bij binnenkomst loopt Matthijs eerst een tijdje mee met twee andere monteurs. “In het begin moet je echt leren de airco’s te begrijpen”. Na een jaar stage en het behalen van zijn STEK diploma krijgt hij zijn eigen bus en gaat hij als zelfstandig monteur aan de slag. Iets wat hij 25 jaar geleden niet had kunnen bedenken toen hij begon aan zijn opleiding voor hovenier. Tijdens de lessen bouwverzorging ontdekt hij hoe leuk het is om dingen te maken met zijn handen en stapt hij over naar de opleiding elektromonteur. Aanvullend doet hij nog de nodige opleidingen tot loodgieter en werkt de daaropvolgende 15 jaar in de installatietechniek.

Werken in een kleinere organisatie

Matthijs werkte voorheen veelal in grotere bedrijven dus het was even wennen voor hem om te werken voor een wat kleinere organisatie. In positieve zin vooral: “Installatietechniek is natuurlijk een heel breed begrip. Als monteur klimaatinstallaties zijn mijn werkzaamheden een stuk beperkter. Ik ben nu echt een specialist waardoor ik veel meer rust ervaar tijdens een werkdag”.
Waar ze er bij grotere bedrijven veel meer ‘bovenop zitten’ hebben ze bij Klimavisie volledig vertrouwen in de professionaliteit van hun medewerkers: “Ze weten wat we kunnen en laten ons echt ons eigen ding doen. Hierbij worden we goed gefaciliteerd. We werken met goed gereedschap en als er een keer iets extra’s nodig is voor een bepaalde klus, bijvoorbeeld een hoogwerker, wordt dat zonder problemen geregeld. Dat is heel prettig werken.”

Geen dag is het hetzelfde

Matthijs heeft veel particuliere klanten wat zijn dagen gevarieerd maakt. Via een app kan hij ongeveer een week van tevoren zien waar hij naar toe moet. De ene dag rijdt hij om 6.30 uur weg en is hij om 15.00 uur thuis. De andere keer kan hij wat langer blijven liggen maar werkt hij tot 18.00 uur. “Het is iedere keer weer een verrassing waar je terecht komt. De ene keer word je warm onthaalt met een leuk gesprek en een kop koffie, de andere keer doe je je werk en ben je zo weer weg. Juist deze afwisseling vind ik leuk aan mijn werk, geen dag is hetzelfde.”
Als ervaren monteur doet Matthijs veel klussen alleen. Met zijn allround achtergrond weet hij precies de juiste inschatting te maken en welke gereedschappen te gebruiken. “Het is toch wel handig dat als je een gat moet boren je niet één van de leidingen raakt, die kennis moet je wel hebben”. Af en toe zit er een klus tussen waarbij hij met meerdere collega’s samenwerkt. “Ik vind alleen werken heel fijn maar soms is een klus samen ook wel heel leuk. Natuurlijk is het dan geinen en donderjagen maar we nemen het werk altijd serieus en de klus wordt altijd geklaard”.

Met de sfeer zit het wel goed

De onderlinge sfeer met collega’s is dus heel ontspannen en persoonlijk: “We weten bijna alles van elkaar en we kunnen elkaar alles zeggen. Dat geldt ook voor het contact met de leidinggevenden. Daar kun je gerust naar toe als je een probleem hebt. Ze zullen altijd hun best doen je te helpen.”

Dat het wel goed zit met de sfeer is te merken aan de etentjes en uitjes die geregeld worden georganiseerd. “Drie tot vier keer per jaar hebben we een BBQ met het hele bedrijf en vorig jaar zijn we een weekendje naar Den Haag geweest met wie mee wilde. Echt een feestje was dat. Binnenkort gaan we met een heel aantal met de bus naar België naar een leverancier om de fabriek te bekijken. Aansluitend een hapje eten en wie wil kan dan nog op stap want we blijven overnachten. Dat wordt vast ook weer een succes!”

DSC_3373 copy
DSC_3352 copy
Zie je jezelf hier al tussen staan?

Kom bij ons werken!

Bekijk onze vacatures
DSC_3079 copy
DSC_3228 copy
DSC_3169 copy
DSC_3322 copy

Bekijk openstaande vacatures

Montage monteur klimaattechniek
€ 2.600 - € 3.300
38 uur
Eibergen
bekijk vacature
Servicemonteur klimaattechniek
€ 2.800 - € 4.250
38 uur
Eibergen
bekijk vacature
DSC_3079 copy

Enthousiast?
Wees er snel bij!

Laat jouw gegevens achter en we bellen zo snel mogelijk terug om vrijblijvend kennis te maken! Hoe drink jij je koffie?